Gisteren kwam de motor dokter langs. Eigenlijk om te squashen, maar daar werd ik genadeloos ingemaakt, dus daar heb ik het liever niet over.

Bij mijn subtiele opmerking (wil je voor of na de squash naar de motor kijken?) barstte motor dokter uit in een luid SHIT SHIT SHIT. En dat herhaalde hij meermaals. Kennelijk kwam het niet zo goed uit.

Wat bleek: de motor dokter was zijn instrumenten vergeten. Nouja. Dan komt het wel een andere keer. Maar zelfs zonder instrumenten wilde de ddokter wel even kijken. Zo veel kon er immers niet kapot gaan, bij het plaatsen van een accu.

Omdat het inmiddels donker was geworden, duwde ik mijn motor de schuur in die bij ons huis hoort. Nouja, alleen tegen betaling mag je er gebruik van maken. Maar ik vond dat we best even een half uurtje van het licht gebruik konden maken om te kijken wat er loos was.

De bewoner tegenover de garage, die inmiddels ruimschoots over zijn pensioenleeftijd heen was, vond van niet. Wat mot dat? riep hij zo afschrikwekkend mogelijk.

Op mijn vriendelijkst probeerde ik uit te leggen dat ik hier woonde, en dat we alleen even naar de motor wilde kijken omdat hij stuk was. Weinig begrijpend keek hij me aan. Maar uiteindelijk bleek de meneer zelfs behulpzaam, en had hij zelfs wel 20 jaar in een garage gewerkt. Hij wist er dus ook wat vanaf.

En dat kwam wel mooi uit. Want nu konden we wat instrumenten lenen.

Dokter prikte in wat kabels, en rommelde wat met een stekkertje, en af en toe ging er een lichtje branden. Daar werd ik blij van, want dit betekende dat ik in elk geval mijn accu goed had opgeladen.

Na wat geprik kwam de dokter tot de conclusie dat het ergens voor in moest zitten. Met zijn handen ging hij tussen de kleine opening tussen mijn kuip en tank, en frommelde wat ergens onder de tank. Ineens knipperde het voorlicht: er was stroom!

Er bleek een stekkertje van de kabelboom, whatever that may be, niet helemaal goed meer. Kwestie van een paar keer in en uit doen, en dan zou het misschien goedkomen. Knap deed het kabeltje, en toen was hij afgebroken.

De motor zou vandaag niet meer beter worden, maar we wisten in elk geval waar hij ziek van was.

Nu moet ik even kijken of auto dokter John misschien tijd en zin heeft om zich eens op andere techniek te richten: het motor sleutelen. Volgens dokter Ruurt kan hij dat wel.

Qua squash heb ik vandaag tenminste een herkansing. Tegen mijn collega’s dit keer.