Koffie met thee is minder lekker

Blokkades

Bij Karin las ik over blokkeren. Blokkeren op MSN. Een apart fenomeen is dat.

In de tijd dat het net uit was met mijn ex vriendin, heb ik mijn block functie nog nooit zo vaak gebruikt. Na een uur MSN-en was ik zo pissed, dat ik de block erop gooide. Tegelijkertijd spookte het gesprek nog een tijdje door mijn hoofd, en wilde ik er allerlei dingen achteraan gooien.

Bovendien wilde ik de reaktie eigenlijk ook wel weten. Maarja, als je iemand blockt, kan diegene ook niet meer reageren.

Andersom werkt het ook. Als je denkt geblockt te zijn, geeft me dat een naar gevoel. Zeker als ik het gevoel heb dat ik mezelf niet duidelijk genoeg heb gemaakt. En dat kan ik erg goed. Vaak neem ik het standpunt van de ander in: advocaat van de duivel. Of ik geef mijn mening zo overtuigend, dat het misschien wat overdonderend over komt.

Dat voel ik dan ook wel. En dan probeer ik het nogmaals uit te leggen. Rustig. Het is mijn mening maar, en maak je niet druk.

Als je dan het idee hebt dat je geblocked bent, sja, wat kun je dan nog? Een e-mail erachteraan sturen. Maarja, dat staat ook weer zo.

Problemen van de 20e eeuw. Vroeger smeet je de telefoon op de haak. Tegenwoordig druk je op block.

En toch, toch zou ik het prettig vinden als mensen me dan mailen: hey pik, je staat geblockt, en die e-mails van je, die gooi ik gewoon lekker weg.

Dat is altijd nog beter dan dat je dènkt dat je geblockt bent, je suf prakiseert waarom, terwijl je het eigenlijk niet eens zeker weet.

Maarja. Als je geblocked wordt zonder reden, zonder bericht, zul je daar nooi achter komen.

2 Comments

  1. karin

    En op de valreep toch nog een mailtje gekregen! Niet te geloooovuhh! ;-)
    Maar ja, ik zat daar dus ook over na te denken; over dat rare gedoe op i-net met msn en blocken. Ergens maar raar. Ik heb 2x iemand per direct geblockt omdat ik de aanblik van eventuele gesprekken e.d niet aan kon. Een keer heb ik geprobeerd iemand zelf gewoon te negeren en dus niet te blocken maar dat werkte niet. Ik heb toen wel al gezegd geen contact te willen. Het blijft moeilijk en lastig. Maar ik pleit wel voor eerlijkheid…

  2. Anonymous

    he nooit geweten dat je me blockte :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑