Vroeger had ik al regelmatig ruzie met kabel internet. Mijn internet gebruik was dermate hoog, dat we zaten te smachten op kabel internet. Het (vrij hoge) abbonement stond in schril contrast met de telefoontikken die ik er doorheen joeg. Toen we konden aanvragen hebben we dat dan ook direct gedaan, en zo waren we één van de eersten met breedband internet in de wijk.

Dat ging best goed. Totdat er veel meer mensen kwamen met breedband internet. Toen werd het een beetje druk, beetje overbelast, en moesten ze later overstappen op een nieuw systeem: docsis. Nouja, en toen begon de ellende.

Verbindingen die steeds wegvielen, en een helpdesk die zogenaamd van niets wist.

En wat bleek toen ik hier vrolijk aan mijn nieuwe baan begon? Juist: kabel internet. En wat bleek nog meer? Juist: elke maand valt hij wel een keertje uit, zo niet elke week.

Dus, zo bedachten we, we nemen er een extra lijn bij. Dat is natuurlijk wel superstoer, een bedrijf met een dubbele internet aansluiting. Dus kochten we een apparaat waar je 2 internet aansluitingen in kon prikken. Dat apparaat zou dan beide verbindingen gebruiken als ze het beide deden, en mocht er eentje uitvallen, nouja, dan pakt hij dus degene die wèl werkt. Automatisch.

Maar wat bleek, na uren puzzelen, het apparaat was stuk. Had je leuk allerlei instellingen gemaakt, vergat hij ze telkens. En da’s niet zo handig, als je die instellingen toch ècht nodig hebt.

Dus we lieten het ding terug sturen. Volgens mij heeft het ding een hele wereldreis gemaakt, want het duurde lang, langer, langst. Uiteindelijk besloot het bedrijf ons een luxe versie te geven, die een paar honderd euro duurder is.

Vonden we geen probleem. We zijn een flexibel bedrijf, wat dat betreft.

En hier ligt ie nu dus, sinds gisteren. De meneer die hem brengen kwam nam HotBrick wel erg letterlijk: het ding was loeiheet. Had de hele dag in z’n auto gelegen. Nu ben ik niet zo’n elektro expert, qua condensators, spoeltjes en weerstandjes, maar ik weet wel dat je apparatuur dat met computers te maken heeft maar beter niet al te heet kan laten worden.

Vandaag gaan we hem aanzwengelen. Sterker nog: hij is al aangezwengeld, met de ene internetlijn er alvast in. De andere heeft wat meer voeten in de aarde. Ineens doen collega’s of ze dat internet de hele dag maar nodig hebben, en of ze de hele dag lopen te mailen. Zucht. Dus we wachten even tot een goed moment (12:00, als het goed is), en dan prikken we de boel over.

Het zal mij benieuwen. Als dat werkt, hebben we gewoon load balancing met fail over draaien op een kantoor waar gemiddeld 6 man werkt.

Kijk, daar kun je mee aankomen op een verjaardag.