Die vrije dag, daar deed ik verder helemaal niets mee. Uitrusten. Want hoewel ik totaal geen kater had, was ik wel moe. Erg moe. En ik voelde me ziekig, en slapjes.

Dat ziekige kwam voornamelijk omdat ik het zo warm had. Soms zweette ik als een otter. Later, om een uur of zeven in de avond, kwam ik er achter dat het wel zou kunnen kloppen: de thermometer gaf 23 graden aan. Is wel een tikkeltje boven kamertemperatuur.

Wat deed ik dan wel? Ik keek wat films. Dat heeft zo z’n voordelen, want dan wordt de harde schijf weer eens een beetje opgeschoond. Kunnen er weer nieuwe films op. In totaal keek ik er vier en een half.1. What happens if it actually works?

Of iets in die richting. Soms ben ik niet helemaal zeker van de titel, maar dit was hem volgens mij. Vier mannetjes lopen te klooien in een garage met een apparaat. Ze zijn een soort hobby uitvinders. Met heel veel blablabla over technische dingen, en uiteindelijk vinden ze iets belangrijks uit.

Het dringt niet helemaal tot me door, in het begin. Maar ze hebben een tijdmachine uitgevonden. Als het apparaat aangaat, gaan ze terug in de tijd. Ze moeten dan wel zorgen dat ze, de tweede keer dat ze de dag beleven, door niemand gezien worden. Anders zou de gescheidenis veranderen, en het heden dus ook. Soort matrix idee.

Nouja.. uiteindelijk gaat dat niet helemaal goed, worden de vrienden boos op elkaar. En het eind weet ik niet meer zo goed. Beetje een saaie film.

2. Shark Tale

Mijn vriendinnetje had hem bekeken toen ik aan het werk was. Zo maar! Belachelijk natuurlijk. Dus deze moest ik nog even inhalen. Ik zoeken naar de ondertiteling (paar keer op het knopje subtitles drukken – deed weinig), en plotseling begreep ik waarom er -subs op de cd stond.

Een kinderfilm is gelukkig goed te volgen in het Engels, hoewel de accenten van Ziggy Marley en die ander soms effe lastig waren. Maargoed, ging prima. Leuke film. Humor, en fijn getekend. Daar hou ik wel van.

3. Be cool (supreme)

Weer zo’n titel probleem. Be cool supreme, heette het mapje op m’n pc. Dus schrijf ik dat ook op de dvd. Maar achteraf bleek dat “Supreme” verantwoordelijk was voor de vertaling.

Een vage film over filmmakers en muziek producers. Kon de rode draad niet helemaal volgen. Misschien was ie een tikkeltje te cult voor mijn gesteldheid van dat moment. Alles liep een beetje door elkaar, waardoor ik er uiteindelijk weinig aan vond.

3,5. Batman begins

De kwaliteit was niet zo best. Maar de film vond ik eigenlijk ook geen zak aan. Over Batman die in z’n jeugd zijn ouders verliest, daar boos over is, en dan getraind wordt om zijn woede te gebruiken om het kwaad te bevechten.

Ook hier wordt er telkens heen en weer gesprongen tussen vroeger en heden. Toen Bruce Wayne zo’n beetje z’n leermeesters had vermoord, begon aan zijn eerste Batman pak, zag ik dat het half negen was. Dan komt er vast een film op tv. En vast eentje die beter is dan deze.

Dus ik zocht op tv. En inderdaad, er was een film. Een (iets?) betere.

4,5. Murder at 1600

Deze film kon ik tenminste volgen. Beetje actie, beetje detective (een politieman die een moord moet oplossen). Ach, wel aardig.

Een of andere collega van de president (blijkt aan het eind) van de US of A vermoordt een vrouw in het White House. Hij probeert de schuld in de schoenen van de zoon van de president te schuiven, zodat de president moet aftreden. Ofzoiets.

Die collega wil Noord-Korea binnen vallen namelijk, en de president wilde dat niet.

De pliesie is net op tijd, een paar minuten voor het aftreden, en kan zo het aftreden voorkomen. Eind goed al goed.

Nou, dat was mijn dag zo’n beetje. Niet erg boeiend, maar wel relaxt. Ik was zelfs te lui om die paar boodschappen te doen. Ik had berekend dat boodschappen ook een dag later konden.

In bed nog even Temptation Island (wat een vreselijk programma, maarja, wel mooie dames), en toen was het snaveltjes toe.