Koffie met thee is minder lekker

Koffie wetenschappen

Op ons koffiezetapparaat zitten twee knopjes. Nouja, eigenljik drie, maar twee daarvan worden het meest gebruikt.

De linker is voor een klein kopje koffie, de rechter is voor een groot kopje koffie. Als je op de rechter drukt, komt er een 2 naast het getekende koffiekopje in de display te staan.

We hebben ook twee formaten koffie bekers. Formaat groot, en formaat iets-kleiner-dan-groot. In het grote formaat kun je makkelijk op de rechterknop drukken, de koffie komt dan iets onder de rand.

Bij het iets-kleiner-dan-groot formaat kun je ook op het rechterknopje drukken, maar het is telkens weer spannend of het goed gaat. Ik wéét dat het goed gaat, want het gaat altijd goed, maar eigenlijk krijg je spontaan de neiging om het kopje er onder vandaan te trekken.

Vanochtend zorgde een collega voor een kopje koffie toen ik binnen kwam. Kopje was formaat iets-kleiner-dan-groot, en ze deed het linker knopje: klein kopje koffie. Misschien heeft ze de rechter nooit geprobeerd.

Maargoed, wij zitten boven, en drinken dus altijd volle mokken koffie. Anders blijf je lopen. Dus ik dacht, dan druk ik gewoon nogmaals op het linkerknopje, en dan heb ik opgeteld toch nog hetzelfde als het rechterknopje.

Niet dus.

Twee keer een klein kopje koffie is net iets meer dan één keer een groot kopje koffie.

Dat zijn belangrijke dingen om te weten op de vroege ochtend.

Vandaar dat ik het even met u deel.

Oh, en ik heb het hier over de Bolero 211.

1 Comment

  1. nina

    Die fout maakte ik ook al eens, bij mij vorige werkgever. Net niet. Shit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑