Koffie met thee is minder lekker

And then there was light

Hulptroepen moesten er aan te pas komen. Geef mijn een kwast en een roller, en ik schilder je hele huis onder. Maar geef mij een lamp, en ik geef hem je weer terug. Geen idee hoe je zoiets moet aansluiten. Bovendien vind ik het toch een paar voltjes teveel uit dat stopcontact om te gokken.

Dus hulptroepen werden ingeschakeld. Moeders en Gerrit kwamen langs om de boel op te hangen, maar de combinatie ladder+Gerrit bleek niet lang genoeg. We hebben ook een behoorlijk hoog plafond.

Broertje gebeld. Die was eigenlijk druk bezig, maar wist toch even wat tijd vrij te maken voor me. Zo blijken broertjes na ruim 20 jaar toch heel handig ;-).

Maar toen broerlief binnenkwam, bleek hij slechts een paar centimeter langer dan Gerrit. Toch maar proberen, en met veel gestuntel en gedoe, is het uiteindelijk dan toch gelukt om de lamp op te hangen. En dat is geweldig nieuws, want het is nou eenmaal een hele mooie lamp.


Nu blijkt alleen dat 10×10 watt halogeen lampjes toch een behoorlijke bulk licht geeft. Er moet dus een dimmer tussen. Maarja, dan komen we dus weer op het oude probleem terug, dingen met stroom, dat is niet echt mijn ding.

Maarja. Vandaag of morgen even zo’n dimmer halen, en dan ga ik me er toch maar aan wagen. Hoe moeilijk kan het zijn? Ik doe het gewoon net als vroeger bij de computer: goed opschrijven hoe het zat, dan kun je het altijd weer terug brengen in originele staat.

En in dat geval moeten de hulptroepen nog maar eens langs komen, vrees ik.

Oh middernacht, schijn een lichie op mij …

5 Comments

  1. Dude

    Nu zit er bij zo’n dimmer natuurlijk best wel een beschrijving en is nederlands niet zo moeilijk dus ga jij daar wel uitkomen.
    Ohwja……..doe de stroom er ff af anders zijn die blonde puntjes er zo weer uit.

  2. Rolandow

    Stroom eraf?

    rolandow@debian:~$ uptime
    10:59:22 up 63 days, 13:06, 0 users, load average: 0.00, 0.00, 0.00

    *Sniik*. Daar gaat m’n uptime!

  3. Sebje

    Wie weet zitten ze wel op een andere groep joh!! Blijft je uptime bewaart, als je tenminste weet welke schakelaar voor welke groep is…

    Maar ik ga ook niet verder dan 12volt hoor, veels te spannend! ;)

  4. Riwian

    Mooi Lamp…(;

  5. Suffie

    Donders! Dat van die kwast had ik moeten weten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑