Hulde aan Maxfield. Ik had er weinig vertrouwen meer in, maar het is dan toch gebeurd: een update voor m’n mp3 speler.

Toen ik erachter kwam dat het een Duits fabrikaat was, en de website ook alleen in het Duits was, zakte de moed eigenlijk al gauw in mijn schoenen.

Een tijdje terug had ik twee van die spelers gekocht: eentje voor mij, en eentje voor m’n vriendinnetje. Hartstikke mooi dingetje, speelt goed, lekker geluidje.

Maar hij kon geen lange bestandsnamen aan, in den beginne. Het werd dus Muse-A~1.mp3 ofzoiets, in plaats van Muse – Absolution. Nu weet je zelf wel ongeveer wat je erop zet, maar het staat toch niet zo chique.

Toch maar eens kijken naar een update dus, dacht ik na een aantal weken. En verdomd, ze waren er zelf ook achter gekomen, er was een update beschikbaar!

Soepeltjes knalde ik de nieuwe programmatuur op mijn speler, en hops, werken! Geniaal.

Alleen, toen ik op de terugweg naar huis mijn muziek aanzette vond ik het geluid toch wat minder aangenaam dan in de ochtend. Wat fletser, zeg maar.

Nog maar eens bij de Equaliser kijken, en wat bleek: hij onthield de settings van de EQ niet. Nouja, hij zei van wel hoor, hij gaf keurig “ROCK” aan in de display, maar ondertussen was hij stiekem weer teurg geschakeld op Normal.

Even schakelen naar Jazz (de optie onder Rock), en weer terug, en het geluid was weer als vanouds. Beetje vervelend om die handeling telkens te moeten doen als je hem opstart.

En dat was niet het enige. Nee, ondertussen vergat hij ook te pas en te onpas bij welk liedje van welke cd ik was gebleven. En dat is ook vervelend. Want ik doe er ongeveer 6 nummers over om hier te komen, denk ik.

Zette ik hem op de terugweg dan weer aan, dan sprong hij terug naar de eerste CD op het spelertje. Terwijl ik hem op een andere cd had gezet. Maarja, zie dan maar eens te achterhalen bij welk nummer je was gebleven! Niet erg handig dus.

Na wat mailen, beloven, mailen en nogmaals beloven, was daar vandaag dan eindelijk de nieuwe software versie. Wat zeg ik, twee software versies zelfs! Kennelijk was het toch wat ingewikkeld om deze twee probleempjes in één keer aan te pakken.

Dus net even de nieuwe software erop, nieuwe muziek erop, en proberen maar. En inderdaad, EQ wordt onthouden, en hij begint nu keurig bij het nummertje waar ik gebleven was.

Ik heb er dus weer vertrouwen in. Goekdoop is geen duurkoop in dit geval (want hij is de goedkoopste in z’n soort, zo’n beetje). En als ik dan naga hoe vaak ik hem al gebruikt heb, en met hoeveel plezier denk ik: ja, goede aankoop Rolandow!

Audio apparatuur is aan mij goed besteed.