Koffie met thee is minder lekker

Nieuw!


Gisteren is maar eens gebleken dat ik eigenlijk een onwijs gat in mijn hand heb.Een sucker voor techniek ben ik. Gadgets. Dingetjes op stroom, iets met computers of iets met muziek.

Okay, die fietstas was gewoon nodig. Tegenwoordig doe ik boodschappen (wat een modern stel! -Dank u), omdat ik langs de supermarkt kom. En die plastic tas meezeulen zonder fietstassen of snelbinders begon me te vervelen.

Dus dan maar een knalrode. Da’s tenminste cool, kun je jezelf voorhouden. En hoewel we gisteren nog besloten dat de reflectors waarschijnlijk het effectiefst zijn aan de achterkant, bleken ze na montage toch weer aan de voorkant te zitten.

Maar toen. Ik was nog niet klaar met shoppen. Ik ging cadeau’s kijken voor mijn broertjes, maar kwam zelf weer met allerlei bende thuis natuurlijk.

Daarna gingen we naar de Hema namelijk. En nu heb ik momenteel een wekkerradio waarvan het laatste deel (radio) nauwelijks functioneert. Werkelijk elke zender stoort, of de volgende ochtend lijkt de zender ineens een tiende Mhz verder te zitten. Altijd gekraak en geruis, om gek van te worden!

Dus een nieuwe wekker, was het besluit. Ik was het zat.

Nu hadden ze bij de Hema slechts 2 types, die ik allebei al eens had geprobeert. Beide zonder succes volgens mij.

En toen viel mijn oog op de wekker, radio gestuurd. Wow, da’s cool! Nooit meer zelf je tijd instellen, gewoon radio gestuurd.

Want dat is ook zo’n tik: klokken moeten het liefst synchroon lopen bij mij. En dan het liefst nog met de baas der klokken, dat atoom ding in Duitsland. Vandaar dat haast alle pc’s bij mij ook zijn voorzien van Chameleon, een klokje dat zichzelf automatisch aanpast aan die atoomtijd.

Nou goed, dit zou redelijk in de buurt komen. Er zat dan wel geen radio op, maar hell, die radio’s doen het toch nooit. Was ik daar ook gelijk vanaf. En deze had vast een mooi, rustig piepje.

Het was wat duur, maar toch maar gedaan. Ik was dan ook verheugd te horen dat er twee jaar garantie op bleek te zitten. Twee jaar, pha! Het klonk als een lifetime warranty.

Maar toen moesten we nog even langs een media winkel. Een nieuwe, een grote. En daar hadden ze een ontzettend grote koptelefoon, voor maar 20 euro! Met van die zachte kussentjes, en waar wel goed geluid uit moest komen.

Dat ik twee jaar geleden een draadloze Sennheiser heb gekocht voor 100 euro vergeten we maar even voor het gemak. Dat irritante ding heeft namelijk een begrensing: als hij het geluid te hard vindt, dan gaat hij gewoon vanzelf weer zachter.

Prima ding verder hoor, maar men moet niet met het geluid lopen klooien tijdens het luisteren, vind ik. Dat is irritant.

Voor 20 euro zou ik daar vanaf kunnen zijn, en die Sennheiser kan ik ergens anders wel kwijt. Op de stereo ofzo.. Kon ik deze nieuwe mooi op de computer aansluiten.

Twijfel de twijfel, maar zoals altijd had ik eigenlijk mijn beslissing al gemaakt. Hup, naar de kassa, niet nadenken, kopen dat ding.

Eenmaal thuis gekomen bleken mijn fietstassen dus inderdaad super cool, mede vanwege het lichtgevend stripje.

Toen mijn wekker. Miskoop. Verdomme, ik geef het niet graag toe, maar het was een totale miskoop.

De snooze button gaat om de 2,5 minuut. Godver, welke idioot verzint het nou weer om van alle standaarden af te wijken? En dat ontvangen van die tijd: werkt niet. Alleen in Duitsland zeker, hmpf.

Er zit verder wel een kekke thermometer op, dus ik denk dat ik hem maar gewoon in de woonkamer zet. Toen mijn pientere vriendin mij ook nog eens duidde op het feit dat mijn huidige wekker ook in “piepstand” kon, was de fiasco helemaal compleet. Wat een miskoop. Ongelovelijk.

Maar ik troost mij met het feit dat hij digitaal is, hij er modern uitziet, en een datum en temperatuur op af te lezen valt, en dat die tijd nog wel ontvangen gaat worden.

Dan de koptelefoon. Die maakte eigenlijk alles wel weer goed. Wat een bass! Geniaal. Een fijn lang snoer van 4 meter zorgt ervoor dat je zo goed als draadloos bent. Alleen als je naar de w.c. gaat moet je er even denken om dat koortje, maar verder heb je best veel vrijheid.

En geen geluidbegrensing. Heerlijk. Zo hard als dat mijn oren het aankunnen, en ik moet zeggen, ik ben daar best voorzichtig mee geworden. Mijn mp3 spelertje staat nooit op vol volume.

Uiteindelijke score: 2-1. Twee goede aankopen, 1 miskoop. Financiele schade: 60 euro.

Nu die cadeau’s nog …

1 Comment

  1. Dude

    Die reflectortjes moeten natuurlijk aan de achterkant maar dat ligt niet aan de fietstassen natuurlijk want die zijn nieuw. Die fiets staat verkeerd om dat is het probleem natuurlijk.:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑