Koffie met thee is minder lekker

Muziekstokje

Toen ik het woord stokje bij Sebje las, was ik er al bang voor. Stokjes moeten doorgegeven. Pff. Maargoed, de vragen vond ik redelijk te beantwoorden, dus laat ik dan maar geen spelbreker zijn.

Gaat ie.Wat is het totale grootte aan muziekbestanden op je computer?

Nou, ik werk nu op mijn laptop, die ik langzaam maar zeker vol aan het gooien ben met de laatste muziek die ik gevonden heb. Het is de bedoeling dat de muziek die me niet aanstaat er ooit weer afgaat, want ik bewaar de boel toch op CD/DVD. Harde schijven zijn niet aan te slepen, dus heb ik maar voor deze manier gekozen. 11,7 GB, allemaal even legaal natuurlijk.

Wat is je laatste gekochte CD?

Oef. Op een bepaald moment, vorig jaar ergens, ontdekte ik de Hong-Kongse CD-WOW variant. En de HongKongse dollar staat/stond best gunstig eigenlijk, dus heb ik daar wel eens wat besteld.

Het moet dan ook daar zijn, waar ik mijn laatste cd heb besteld. Denk ik. The White Stripes – Elephant, zal het dan (o.a.) geweest zijn.

Wat is letterlijk het laatst geluisterde nummer voordat je dit bericht las?

Muse – Hate this & I’ll love you. We mogen geen webradio hier, anders was het ongetwijfeld een nummer dat zojuist op Kink FM was. Ik moet het dus doen met 538 of mp3’s. U begrijpt vast mijn keuze voor mp3’s.

Geef 6 nummers door die je heel vaak luistert, of die veel voor je betekenen, en waarom?

Oef. Deze vraag had ik kennelijk nog niet gezien voordat ik begon. Dat wordt nog best lastig.

1. Acda en de Munnik – Dag Esmee

Op het werk draai ik het weinig, omdat ik bang ben voor slechte reaktie’s. Of je vindt het geweldig, of je vindt het helemaal niets, zoals meestal met Nederlandstalige muziek. Ik vind het een geniaal neergezet nummer, het hele verhaal zie je voor je, als je goed naar de tekst luistert.

2. Def P & Beatbusters – Stad en land

Ik hou niet van rap. En al helemaal niet van Nederlandse rap. Maar toch ben ik verslingers geraakt aan de cd Aangenaam van deze band. Waarschijnlijk omdat de Beatbusters meedoen, want dat vind ik dan weer wèl leuk.

3. Manu Chao – Bongo bong

Dit nummer heb ik ontdekt bij de KVS, aangezien het daar op de wekplaat stond. De wekplaat is een CD die ‘s morgens vroeg snoeihard wordt aangezet ten teken dat iedreeen z’n nest uit moet komen. En een beetje rap graag!

Niet de meest ideale situatie om een nummer leuk te gaan vinden, want de associatie is niet super. Maar toch, Manu Chao is relaxt. Erg relaxt.

4. Daft Punk – Aerodynamic

Geen idee waarom. De cd discovery zit ook pas in mijn collectie.

5. Blof & Counting Crows – Holiday in Spain

Om dezelfde reden als bij nummer 1 durf ik dit nummer niet al te vaak te draaien. Mijn lief vindt het verschrikkelijk, wat ook niet erg meehelpt. Ik vind het een schitterent duet. Toevallig was ik bij het concert toen dit nummer ook werd gedaan, ik vond het toen meteen al geweldig.

6. Talking Heads – Psycho killer

Op een woensdagavond in een vrij leeg swaf zette Nico eens een dvdtje op. Het ging over de Talking Heads. Sinds dien is dit nummer niet meer uit mijn hoofd verdwenen, alleen wist ik de titel nooit.

Toen ik de kans kreeg een hele reeks Talking Heads cd’s te bemachtigen deed ik dit dan ook meteen, en herkende meteen “Psycho killer” als iets dat hij in dat lied zei. En inderdaad, Psyco killer it was.

Ook sinds kort in de collectie, maar toch al meerdere malen gedraaid.

Aan welke drie personen geef jij het ‘Muziekstokkie’ door, en waarom?

Oef. De meeste webloggers die ik ken, vinden stokjes maar niks. Stokjes zijn zooo 2000, zullen ze dan wel roepen. Terwijl stokjes opzich best leuk zijn. Toch?

Daarom geef ik hem door aan mensen die jullie misschien niet zo goed kennen, maar ik dan weer wel. Dus dat is toch wel weer leuk.

En terwijl ik dit zo schrijf, denk ik, weet je wat, ik maak er gewoon een familliefestijn van! De hele famillie van Dude, mijn reddende engel wat motoren betreft, is toevallig aan de weblog. Dat zullen ze bezuren. Gna! Bij deze, de slachtoffers zijn:

1. Ruurt (ook wel Dude of Batman)

2. Renske

3. Maaike

De dames op 2 en 3 zijn dochters van. Vandaar.

Nou, bedankt weer, en voorlopig wil ik die stokjes niet meer zien! :-) (Maarja, collega’s moet je vriend houden huh).

2 Comments

  1. Dude

    Nou bedankt hoor :-)) Nu ff geen tijd, ga er later ff voor zitten.

  2. Maaike

    Kzit em nu in te vullen :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑