Koffie met thee is minder lekker

Mijn bank


Vorige week was ik effe naar de bank om mijn pasjes te activeren. Ik heb namelijk nieuwe.

En toen werd mij de reaktie van Frommel ineens duidelijk (ja en gelukig ook in het moeten betalen voor allerlei doodnormale servive). Hij doelde, denk ik, op de prijs die je betaalt om je pasje uberhaupt te mogen bezitten.

Want, zo bleek, ik heb nog steeds een studentenrekening. En ook een studentenpas en studentencreditcard. En als student zijnde betaal je helemaal niets.

Bij het activeren van mijn pas, moest ik dus even meelopen naar een collega. Iets met pakketten, had ze het over. Whatever.

De meneer vroeg me wat voor opleiding ik had gedaan. Ik nietsvermoedend, MBO. Oh, in dat geval komt U niet in aanmerking voor een Young Professional pakket.

Wat blijkt, een Young Professional pakket is voor jonge ondernemers, die minimaal 2000 euro per maand op hun rekening krijgen, en die minimaal HBO hebben gedaan. Krijg ik die 2000 op mijn rekening met een MBO opleiding, dan gaat dat feest niet door.

Ik riep van schande en discriminatie, maar aangezien dit puur principieel was, ben ik hier maar niet al te lang over door gegaan. En misschien maar goed ook.

Want toen kwam meneer erachter dat alles nog op student stond. Hij schreef de kosten zo eens op die ik ineens zou moeten betalen, en hij kwam zelf tot de conclusie dat hij me dat niet nu zomaar kon aansmeren.

Misschien was het vanwege Kerst of iets dergelijks, maar meneer was in ieder geval bijzonder vrolijk, en besloot het allemaal maar te laten zitten. Het hoofdkantoor zou me misschien iets toe kunnen sturen dat ik moest overstappen, maar dat zien we dan wel weer.

En zo kon ik weer naar huis met een nieuwe studentenpas en nieuwe studentencreditcard, en dat alles voor 4,50 geloof ik.

Zolang ik student mag blijven bij de ABN lijkt het me nog best een redelijke bank. Mocht dat ooit veranderen, dan moeten we maar eens kijken of er niet een goedkoper alternatief is.

1 Comment

  1. louwrens

    1000 euro rood kunnen staan is voor een student kwestie van een belletje. Voor onze gezamelijke rekening moesten we allebei loonstrookjes opsturen en dat soort onzin. Beetje jammer van ‘de’ bank.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑