Koffie met thee is minder lekker

Dood aan de muziek op websites

Als ik aankom in de morgen, is er een soort vast ochtend ritueel. Dat is ontstaat bij Woedend!, en dat is eigenljk nog steeds zo.

Nadat de computer aan is gezet, gaan er als eerst een aantal programma’s aan. De e-mail, de msn, en (vroeger dan) Kink FM. Die laatste hebben ze hier liever niet, ze vinden dat streaming radio de verbinding te zwaar belast.

Dan lees ik mijn mail, en als dat klaar is, ga ik even een rondje weglogs. Ik heb er ongeveer 50 die ik even langs ga. Soms lees ik niet alles van die mensen, soms wel. Maar als je het bij houdt, hoef je meestal niet zoveel in te houden.

Zo kom ik ook altijd langs bij die van Lotte. Maar dat is vanaf nu over, heb ik zojuist besloten. Ze heeft zich namelijk niet gehouden aan een zeer belangrijke regel: géén muziek op je website.

Het is maandag morgen, vroeg, je gaapt nog wat, en dan ineens JENGEL DE JENGEL uit je speakers. Buiten het feit dat ik me kapot schrik, zijn gelijk de ogen van je collega’s op je gericht.

En dan maar zoeken. Welke mafkees heeft er zo’n zenuwenliedje op z’n site? Godveerrr.. dicht! Uit die herrie! Ohja, die MUTE knop op mn toetsenbord.. *klik*.

Ahhh… de rust keer weer terug in het kantoor, en ik probeer net te doen of dat liedje spontaan begon te spelen. Zeker spyware ofzo.

Maar nu is het genoeg. Ik ben er drie keer ingetrapt. Als je zo graag wilt dat je bezoekers wegblijven, prima. Die gaat heel rap uit het rijtje “Dagelijks”, en zo kan ik vanaf vandaag weer veilig mijn weblogjes afgaan.

Wat een rust.

6 Comments

  1. Daphne

    hahahaha… Lotte heeft vast een contract met een groepje werkgevers zodat zij meteen de personen eruit kunnen pikken die de werkweek starten met logjes lezen!!

  2. CasaSpider

    Inderdaad, het is altijd je eigen schuldgevoel dat tot deze reactie leidt… :-)
    Maar troost je, ik heb precies hetzelfde. Voor de zekerheid zet ik mijn geluid altijd op ‘mute’ voordat ik wat ga surfen.

  3. Sebje

    Ik zet mijn geluid altijd gewoon lekker aan, misschien kan ik dan nog eens wat ranzige geluidjes oppikken :) Dan heb je hier wel meteen de aandacht van collega’s…

  4. Johan

    Als ik muziek wil horen, dan zet ik wel wat MP3-tjes op. Volledig eens met je standpunt dus.

  5. Dude

    Bazen moeten gewoon toestaan dat als je ‘s morgens begint, dat je dan eerst ff gaat log-hoppen. Da’s toch niet raar?? Dat moet zelfs verplicht worden.
    Maar eeuuuhh…………….als Lotte uit de lijst ‘regelmatig’ gaat, mag ik er dan in???

  6. Suffie

    Inderdaad, dit weegt bij lange na niet op tegen de normale visuele prikkels op deze site… ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑