Koffie met thee is minder lekker

Weekendje drenthe


Het was weer tijd voor het jaarlijkse weekendje weg met groep 6, voor mij voor de tweede keer. En het was, net als vorig jaar, weer ontzettend gezellig natuurlijk.

Heerlijk gedronken, gegeten, en zelfs nog even wat cultuur gesnoven.Eenmaal aangekomen bleek dat we een ontzettend groot huis hadden. Een huis dat waarschijnlijk ook in twee-en verhuurd kon worden. Er waren namelijk twee huiskamers. Waarschijnlijk sluiten ze een deel af, als de groep kleiner is.

Ik heb geprobeert hier een rondleidingsfilmpje van te maken, maar mijn documentarie kwaliteiten zijn nog ver te zoeken. Bovendien had ik het in twee delen gefilmd, waarvan het eerste deel verloren ging toen ik erachter kwam dat je ook stukjes kon knippen in je film, gewoon met de camera.

U raadt het al: het deel dat eruit geknipt moest worden hield ik over. Maargoed, ik heb het even overnieuw gedaan. Hier deel 1 (16,5 mb), en hier dan maar meteen deel twee (10,2 mb). U kent het wel he? Rechterknop op het linkje, en dan Opslaan als, of Save as.

Goed, we gaan verder. Na onze kamer uitgezocht te hebben en wat orde op zaken gesteld te hebben, gingen we .. nouja, aan de drank volgens mij. Dat ging het hele weekend zo, dus die dag waarschijnlijk ook.

Al gauw ging het kookteam aan slag voor een heerlijke mexicaanse maaltijd.

Het werd laat, en er werd hevig gedanst (6,2 mb), zoals U hierboven wel kunt zien. En later, en later, en dat je dan mensen terug vindt die tegen het raam geplakt zitten.

En er wordt gewoon verder gedanst …

De volgende dag gingen we wel even cultuur snuiven, zo zijn we dan ook wel weer. En als je in Drenthe bent, moet je hunnebedden gaan kijken natuurlijk. Zo gezegd, zo gedaan. We sprongen in de auto en reden naar een stukje verderop, waar een echte authentieke hunnebed te vinden was. Of toch niet?

Hmm, dat ze in die tijd al stalen constructies konden maken. Apart! Nou, die paar hunnebedden hadden we al gauw bekeken. Dan nog maar even het bos in, om het gevoel te krijgen dat we gezonde dingen hebben gedaan dit weekend.

Mooie omgeving hoor, dat zeker. Met wat boompjes en meertjes.

Ontzettend veel paddestoelen ook! Ongelovelijk.

Toen was het zaterdagavond, en tijd om de quiz te spelen die Mijke en ik voor hadden bereid. Bij deze quiz moesten er een aantal vragen beantwoord worden die over de mensen van deze groep gingen. Waar wonen de ouders van die en die, en hoeveel mensen zijn er in het jaar 1977 geboren. Dat soort vragen.

Maar aan het eind was er ook nog een onderdeel tekenen en uitbeelden. Dat vond ik zelf het leukst om te zien, maar eerlijk gezegd was ik wel blij dat ik het zelf niet hoefde uit te beelden.

Wouter had inmiddels vruchtenpunch gemaakt, en die lieten we ons goed smaken. Sloeg erin als een .. punch, zoals Wouter treffend wist te verwoorden.

Aangezien de cadeautjes van de quiz voornamelijk bestond uit verkleedkleren, duurde het dan ook niet lang of de meeste mensen hadden wel een pruik of iets dergelijks aan.

Zoals deze kerstman bijvoorbeeld, die het toch wel een beetje moeilijk heeft met de punch die via de baard naar binnen moet. Achja, je kunt niet alles hebben.

En zo waren er dus nog meer mensen verkleed…

Deze capriolen zijn natuurlijk ook deels op film vastgelegd (6,5 mb). Bedenkt U zich even dat dit zich afspeelt om elf uur ongeveer. De punch werkt prima hoor.

Dan leek deze nacht mij een mooie gelegenheid om U eindelijk karin eens te laten zien, die het alfabet kan boeren. Alleen nu niet zo goed, want sja, drank en slappe lach, dan werkt het niet zo.

Maar ik heb een aantal mensen al eens verteld van een meisje dat veel beter kan boeren dan elke jongen die ik dat tot nu toe heb horen doen. Bij deze het bewijs (21 mb).

Nouja, hierna ging het feestje wederom weer een tijdje door. Dit boerfestjin was om een uur of twee. Dus sja, ik denk dat het een uur of zes wat toen de laatste naar bed ging. Best knap, als je weet dat dit de vorige dag ook zo ging, en dat er ‘s middags alweer stevig geborreld wordt.

Tot slot de zondag. De ochtenden worden uiteraard steeds zwaarder, dus om iedereen bezig te houden werd de ping-pong competitie gespeeld. Waarbij ik nog een stukje heb, waar U Jolanda kunt zien die even laat zien hoe het moet. Ze heeft niet gewonnen (Wouter wel).

De rest van de dag was vrij tam. Er werd nog wat gekoehandelt (waarbij ik toch één keer heb gewonnen, joehoe!) en er werd de hele dag gegeten. Haring, poffertjes, en ‘s avonds weer mexicaans. Dat kwam door een foutje in de communicatie.

Sja. Je moet er bijgeweest zijn denk ik. En misschien zeggen beelden wel meer. Op het moment van schrijven wordt er druk geupload om alle beelden op het net te zetten, dus mocht er een linkje nog niet werken: even geduld.

Hieeerrrrrr zijn alle foto’s, uiteindelijk, te zien.

3 Comments

  1. jola

    haha ha, leuk om de geluiden weer te horen!! Helaas was Karin niet op haar boeruhbest! Verder hebben de foto,s mijn geheugen opgefrist..alhoewel, ik heb fotootjes gezien waarvan ik niet eens wist dat het is gebeurd! Verder wil ik graag de groetjes aan KATJA doen! doeiii

  2. Y.....

    Dat ziet er wel erg gezellig uit. Ik dacht alleen altijd dat mensen uit groep 6 een jaar of acht zijn…
    Maar wat goed dat jullie ook nog cultuur hebben gesnoven. Altijd beter dan cocaïne ofzo.

    En wat is dat voor rare paddestoel in het bos?!?

  3. Hombre

    Hola!

    Leuke fotootjes, hebben er van genoten!

    Adios, PJ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑