Koffie met thee is minder lekker

Klusserdeklus

Drie dagen geleden heb ik al met een waterpas, waar ook een lineaal opzit overigens, stipjes gezet. Bij die stipjes moest ik boren. En daar zou dan de televisiesteun komen te hangen.

Dat stipjes zetten ging prima. Dat boren minder. Bij het eerste gat kwam er eerst een hoop pleisterwerk af, voordat zich een gaatje begon te vormen. Daaromheen werd er allemaal gips weggeslagen door de boor, terwijl die boor toch helemaal niet zo hard ging.

Nou goed, vrolijk doorboren, plug erin en klaar. Nu had ik nog maar 2 grote schroeven, dus dacht ik 2 grote gaten te maken voor grote pluggen, en 2 kleinere. En dat dan kruislings. Leek mij het stevigst.

Dom natuurlijk, je kunt beter de bovenste het grootst maken. Maar door mijn geniale klustechniek was ik ook genoodzaakt het bovenste gat ook wat groter te maken, en daar dus de grote schroef te gebruiken.

Nouja. Boring verhaal merk ik al. Uiteindelijk hing de steun, en nog best stevig ook. Stevig genoeg voor dat lullige tvtje dat erop moet.

Toen de kabel nog even doortrekken. Beetje door 2 muren en 1 kast heen moeten boren, maar hij ligt er hoor. Stekkertjes eraan monteren, en daar ben ik ook zo onwijs handig in, en gaan.

Nu lag de kabel nogal dwars door de gang heen. Langs het kleine kamertje, en langs de keukeningang. Ik voorzag al problemen. Dat je om 3:30 nog even naar de w.c. moet, en je dan met je voortanden op de toiletbril hangt. Ohja, dat kabeltje.

Gelukkig wist ik Mijke ervan te overuigen dat we dit direct maar even vast moesten timmeren. Ook al was het inmiddels 22 uur ‘s avonds en vonden de buren dit waarschijnlijk niet zo prettig. Maar sirene’s om 3:30 ‘s nachts lijkt me ook geen optie, het is een kwestie van kiezen tussen twee kwaden.

Tot mijn verbazing was het wel in 1 keer goed: we kregen signaal. En helder ook!

Dus sinds gisteren zijn we 7 gaten en een slaapkamertv rijker.

3 Comments

  1. Y.....

    Nou, petje af hoor… Ik zou er minimaal net zo veel moeite mee hebben.

  2. paul

    Die TV hangt wel gevaarlijk schuin. Ik zou maar oppassen als ik jou was.

  3. CasaSpider

    Ik wil niet pessimistisch of helderziende overkomen, maar ik heb zo’n gevoel dat die TV voor 1 januari 2005 spontaan naar beneden komt zetten… :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑