Koffie met thee is minder lekker

Hee Amsterdam

Vandaag heb ik mij opgegeven Amsterdammer te worden. En ik moet zeggen, dat ik ging vrij eenvoudig. Je geeft je ID kaart, je zegt bij wie je gaat wonen, op welk adres, en het is geregeld.

Gaan ze nog even wat gegevens opvragen in Hoorn, en wat andere dingen doen, en dan krijgen we volgende week een bevestiging. Woon ik officieel in Amsterdam.

Verwarrend?

Welnu, ik had bedacht dat ik wel wat geld kon besparen door uit mijn huis in Hoorn te gaan. Die paar weekenden die ik er nog ben, beetje zonde om daar nog huur voor te betalen, terwijl we het geld zo hard nodig hebben om straks in december de dubbele huur te betalen.

Dus ik ga even twee maanden in Amsterdam wonen. En dan ga ik weer naar Hoorn, om daar te zeggen dat ik me wil inschrijven in mijn nieuwe huis.

Even een gedoe, maar dan heb je ook wat: minimaal 600 euro winst.

5 Comments

  1. Alper

    Gefeliticeerd en veel plezier ermee,

    Ik zou er ook wel wat voor over hebben om weer Amsterdammer te kunnen worden.

  2. Sebje

    Ehhrr… heb je er wel rekening mee gehouden dat je dan waarschijnlijk wel een aanslag voor gemeentelijke belasting / rioolrecht / etc krijgt… er zijn plaatsen waar je die dan voor een heel jaar voorruit moet betalen. Dan krijg je het pas volgend jaar weer terug en omdat jullie samen wonen kan dat bedrag wel eens bijna net zo hoog zijn.. en ben je het een jaar kwijt…

  3. Riwian

    Nou heb ik ook een tijdje met een export Hoorenees samengewoond, die dus een tijdje Amsterdammer was…..maar ik kan me niet herinneren dat ik/we daar ooit extra aanslag voor hebben gehad……..maar goed, gewaarschuwd mens……blablaa…. In ieder geval…Gefeliciteerd!! Zowel als met t huis als samenwonen…..(;

  4. gans

    he ga je weg??? dat schept mogelijkheden. ;-)

  5. Y.....

    Slim bekeken… Hoop dat er geen addertjes onder het gras zitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑