Frommel reist kennelijk ook met de trein. En frommel vindt, dat we ons niet zo moeten op winden als de trein eens een keertje vertraging heeft. En daar heeft frommel wel gelijk in, maar de trein niet.

In de tijd dat ik met de trein naar mijn werk moest, was het namelijk meer regel dan uitzondering dat die trein te laat kwam. Waardoor je aansluitingen mist, en eigenlijk altijd meer dan een half uur extra onderweg bent.

Voor een keertje is dat niet zo erg nee. Maar als ik drie keer per week te laat kom, valt er geen afspraak meer te maken! Je kunt er niet meer op vertrouwen.

Ondertussen wordt er wel even een schoftig bedrag in rekening gebracht voor deze onvriendeijke manier van reizen. Een coupe delen met stinkende mensen, huilende kinderen, of zeikende ouwe vrouwtjes. Laat me met rust, ik wil naar huis. Heb de hele dag gewerkt, en val haast om van de honger.

En moet je dan eens je abbonement vergeten. Of vergeet dat ding eens te verlengen. Ze zien je abbonement, ze zien dat je maandelijks zo’n 250 euro in het NS laadje brengt, maar 1 dag te laat kan niet hoor.

Nee, dan krijgt U fijn een boete van ons.

Even een keer geen kaartje. Nou en?

Dat gaat dus mooi niet op. En dat is nog het voornaamste waar ik me druk om maak. Als wij als reiziger zoveel moeten accepteren van die sukkels van een NS, die bij elk wissewasje de trein niet meer knap kunnen laten rijden, dan moet de NS ook niet zo zeiken als je als reiziger eens wat vergeet of fout doet.

Lekker met de voetjes omhoog, als de trein toch al half leeg is, netjes met een krantje eronder bijvoorbeeld.

Nee, ik ben blij dat ik van die ellende af ben. Dat biertje pak ik thuis dan wel.

Scheelt me zo 10 euro in de week.

Verder een vriendelijke gozer hoor, die frommel :-)