Koffie met thee is minder lekker

Senseo mysterie

Senseo. Geniale uitvinding. Verse koffie, en je kunt er gewoon op wachten! Altijd vers, vers water erin .. of .. toch niet?

Laten we nog eens kijken hoe je koffie zet met de Senseo.

Water in het reservoir. Ik doe altijd kort genoeg, zodat hij er maar 1 keer van kan zetten. Zodat ie niet, als hij klaar is, alvast de volgende lading begint te koken. Bij mij gaat ie dus zenuwachtig lopen knipperen als hij de eerste lading heeft klaargestoomd.

Water in het reservoir dus, in het apparaat, en aanzetten. Kan ie vast het water koken, en dan doe ik ondertussen de coffeepad in het ding. Tralala, even wachten, en als de knop rood aangeeft, drukken we het linker knopje in en zingen we éééén koppie koffie-ie-ie!

Maar hoe zit het nou met dat water?

Hoe weet die Senseo nou dat ik maar 1 kopje wil zetten? Hij kookt eerst immers het water, en dan pas maak ik de keuze of ik 1 of 2 kopjes wil zetten.

Hij moet dus wel voldoende water koken voor twee kopjes, just in case. Maar wat gebeurt er dan vervolgens met het water dat hij over houdt?

Het wordt niet terug gegoten in het reservoir lijkt me, want dan zou hij niet zenuwachtig gaan lopen knipperen dat hij water te kort heeft. Bovendien hoor je ook geen water terug lopen o.i.d. als je het apparaat uitzet.

Blijft het water dan in het kook-gedeelte zitten?

Of zou het opwarmen van het apparaat alleen maar zijn dat de elementen verhit worden. En dat het water dat er langs stoomt “on the fly” wordt gekookt?

Dat lijkt mij de enige logische verklaring. Maar, kan dat wel? Kun je water in die snelheid koken?

Vernuftig ding, die Senseo.

4 Comments

  1. frommel

    FUCK SENSEO!!!!

    maar ik had het kunnen weten. je logde al over thee ;-)

  2. Daphne

    Senseo rules!!!

  3. Sebje

    Dingen die wij zomaar voor lief nemen, daar denk jij nog even filosofisch over na…

    Maar je hebt gelijk; het stroomdiagram van een Senseo is vast ingewikkelder dan wij allen denken…

    Maar handig is ie wel! En nog te drinken ook!!

  4. Amplify

    Misschien dat als je voor één kopje koffie water in het reservoir doet en vervolgens drukt op de knop voor 2 kopjes, dat hij alsnog begint te knipperen ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑