Ben ik even blij dat ik weg ben bij multikabel zeg. Ongelovelijk. De e-mail van Paula deed het niet meer. Werd wel weggezonden (de smtp server gaf geen foutmeldingen), maar de ontvanger kreeg vervolgens niks.

Vol tegenzin bellen met de helpdesk. Want sja, zonder foutmelding weet ik het ook niet meer natuurlijk. Postcode opgeven, blabla, en ja hoor, ze stond er in elk geval in.

Maar d’r loginnaam klopte niet. Dat kan kloppen, want dat e-mail adres is ooit aangemaakt toen ze nog bij haar ouders woonde, en staat dus ook onder die klant geregistreerd waarschijnlijk.

Nou, het leek de mevrouw van de helpdesk het beste als we alles even opnieuw gingen instellen. Waarbij ze uiteraard alleen Outlook en Outlook Express ondersteunen.

Grr! Ontvangen van e-mail werkt prima, het gaat om verzenden!

Nee, we moesten toch even alles opnieuw instellen.

Nou, ik weet genoeg, bedankt he?

Wat bleek het nou te zijn: Paula gebruikt een ander “From” adres. Iets waar geen quicknet in staat. En dat vinden ze kennelijk niet leuk. Dat veranderen in een adres dat wel bij quicknet bestaat, en hoppa, hij werkt.

Blij dat ik zo eigenwijs ben en het account niet heb verwijderd.

Update: Oh, en dan vergeet ik nog even te vertellen dat ik eerst Quicknet aan de lijn had. En Quicknet is voor ADSL, en multikabel is voor kabel.

Multikabel dan maar bellen. Die hingen me de eerste keer gewoon op, omdat het te druk was. Bovendien vragen ze nu ineens 10 cent per minuut, terwijl je bij de adsl helpdesk 3 cent per minuut betaalt.

Kaffers.