Koffie met thee is minder lekker

De schoonmaakster

We hebben hier een turkse mevrouw als schoonmaakster. Met hoofddoek, btw. Wij zijn niet zo moeilijk, mag hier gewoon.

Nou probeert ze af en toe wel een gesprekje. Maar erg ver komt ze dan niet. Laatst probeerde ze te vragen of ze even mocht bellen, want haar zoon was ziek thuis. Er kwam een hele stroom woorden uit, maar van de meeste verstond ik helemaal niets.

Bovendien is grammatica vaak nog het grootste probleem. Dus ze mixen de woorden in een willekeurige volgorde, en daar moet je dan maar een zin van zien te brouwen.

Anywayz, dit om even aan te geven dat ze kennelijk nog niet al te Nederlands is. Terwijl het me een lieve, goede vrouw lijkt. Ze werkt tenminste niet illegaal, ze probeert contact te leggen, nee, niks mis mee.

Maar ze is zo verdomde fanatiek met schoonmaken! En dat is opzich ook prima natuurlijk, maar ik stel me dan zo voor dat ze dat gedoe met laptops enzo allemaal niet zo volgt. Waarschijnlijk heeft ze geen idee wat het ding doet, en wat het waard is.

Dus als ze dan langs komt bij mijn buro, gaat ze met haar doekje ook over mijn toetsenbord. En vandaag tilde ze even het steuntje op waar de laptop op staat. Die werd topzwaar en donderde om natuurlijk. Ze riep iets wat “Ooops” betekend moest hebben.

Maar, denk ik dan, als je allemaal niet zo goed weet wat het doet, en het ziet er duur en fragile uit, waarom blijf je er dan niet af? Dat zou ik doen namelijk. Is toch een mooi excuus om een hoop dingen over te slaan?

Wil ik dat mijn buro schoongemaakt wordt, dan zorg ik maar dat het leeg is! Zo ging het bij Woedend ook. Maar deze mevrouw maakt zelf je buro wel even leeg, volledig zonder besef wat er belangrijk is en wat niet.

Aan het eind van de procedure ging ze ook nog even de burostoel lappen. Met de Franse slag hoor, dus het slaat nergens op. Maar ze raakt net even een hendeltje aan, van het pompje, die er uitdondert. Zal vast niet zo horen, maar toch.

Ik zou me gelijk schuldig voelen. Ik zou als de wiedeweerga proberen te zoeken waar dat hendeltje vandaan kwam, en hem terug plaatsen. Had dus ook verwacht dat ze een beetje zou gaan zoeken, hendeltje in haar hand, krabbend achter de oren.

Maar nee, ze maakt het karwijtje af, legt het hendeltje op het buro, en vertrekt naar het volgende kantoor.

De dingen waar ze langs komt mogen dan stuk gaan, maar schoon zijn ze wel!

1 Comment

  1. uuhh

    jah wel leuk maar wrm laten jullie haar dan gewoon niet leren bv nederlands. maar als zij zo doet dan bedoel jij hopelijk niet dat alle turke zo zijn want dat is namelijk niet zo zij is mechien wel niet naar school gegaan en dat ze dat daarom niet weet maar het maakt niks uit als ze maar werk kunnen vinden net als wij nederlanders. Aan sommige dingen kun je zelf ook niks aan doen ik zelf hooop dat het nog wel goed komt ,doei doei was leuk om te lezen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑