Koffie met thee is minder lekker

Communicatie

Volgens mij heb ik een nieuwe trend ontdekt. En dan wel in de wereld van de Bedrijven. Een gebrek aan communicatie.

Stel, je gaat solliciteren, en aan het eind van het gesprek zeggen ze tegen je “voor woensdag bellen we je”. Dan zit je maandag en dinsdag dus behoorlijk in spanning.

Dinsdagmiddag om vier uur stuur je maar eens een mailtje. De dag is bijna om, dus de kans dat je nog gebeld wordt is minimaal. Maar toch wil je weten of je nu voor een tweede gesprek mag komen of niet.

Je stuurt dus een mailtje om voorzichtig te vragen naar de uitslag.

De volgende dag krijg je antwoord op dat mailtje. In plaats van te bellen, geven ze per e-mail reactie dat je niet doorgaat naar de volgende ronde. Lekker makkelijk. Ik praat ook liever tegen een voicemail, stuur een sms of e-mail, als ik een vervelende mededeling heb.

Dat is nu al de zoveelste keer dat ik het als het ware uit het bedrijf moet treken. Je moet zeuren en leuren om een antwoord te krijgen. Is dat de communicatie tegenwoordig?

Op het moment dat je uitgenodigd wordt en het gesprek voert, doen ze zich voor als leuk en gezellig bedrijf. Maar als ze hebben besloten dat je er niet komt te werken kun je doodvallen. Gewoon geen aandacht meer schenken aan die irritante sollicitanten, je hebt ze immers toch niet meer nodig. Houden ze vanzelf op met je lastig te vallen.

Zo ging het, tot twee maal toe, bij Araneum, en zo ging het dus ook bij ITNova.

Ik vind het geen stijl. Wees dan in ieder geval een vent, en bel je sollicitant op zoals je beloofd had. Dat je afvalt, oké, maar is het nou zoveel moeite dit op een nette manier te brengen, zoals beloofd was?

Wat een slappe hap zeg.

4 Comments

  1. Y.....

    Je hebt helemaal gelijk, stelletje lamzakken.

  2. Sebje

    Kut man… en vervelend dat ze niet een beetje netjes omgaan met mensen die niet doorgaan… dat laat je op z’n minst even weten toch… Dan weet iedereen waar hij/zij aan toe is…

    Op naar de volgende zullen we maar denken nietwaar??

  3. Marnix

    Nou, bij itnova kunnen ze wel een programmeur gebruiken: http://www.itnova.nl/

    Klungels.

  4. SJJ

    Slechte communicatie, of zelfs het totale gebrek hieraan, is menigmaal (altijd?) de oorzaak van een boel ruzie, conflicten, misverstanden of stress. Terwijl het zo simpel kan, zoals je al aangaf. Het gevaar is dat je ook ‘Fuck’m!’ gaat denken en zelf ook niet meer gaat/blijft communiceren… Conditionering! Een gouden cirkel zullen we maar zeggen…
    No worries echter bRo, het komt wel goed :)
    Mzzl!SJJ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑