Koffie met thee is minder lekker

Six Flags


(méér van die foto’s!)

Het broertje van Mijke logeert bij ons in Amsterdam. En als grote zus moet je het je broertje dan natuurlijk wel naar de zin maken. Erg lief, vind ik. Dus zodoende gingen we naar Sixflags.

Vervelend nou.

Maar niet heus natuurlijk. Wat een heerlijk dagje! Mooi weer. En fijne rollercoasters om vanaf te roetschen.

Ik vond mezelf wel bikkel gisteren. Voor iemand met hoogtevrees (that’s me, mensen zijn er niet op gemaakt om in de lucht te hangen, anders hadden we wel vleugels), zijn sommige achtbanen best eng.

Eigenlijk vind ik het omhoog takelen het aller engst. Dat onregelmatig getik. Ben altijd bang dat er een tandwieltje afbreekt, of dat de ketting het begeeft onder zoveel druk.

Zo heb ik dus wel mooi even de Goliath gedaan. Dat ding ziet er al hoog uit als je er onder staat. Maar als je omhoog wordt getakeld is de spanning helemaal niet meer te houden. Facing death, zo voelt het. De man met de zeis zat achter me in het bakkie, wist ik haast zeker.

Totdat je ineens naar beneden raast, en zoveel emoties op je af gevuurd krijgt, dat je niet weer wat je ermee moet. Tijd om bang te zijn heb je niet, want net op het moment dat je gewend bent aan die vrije val, ga je alweer omhoog. Weer zo’n hoogte, alleen dit keer met behoorlijke snelheid.

Zoals bij alle rollercoasters is het begin natuurlijk het engst. Je verliest gewoon snelheid. Dat wéét je. Dus na de twee hoogste heuvels kwamen er wat coole bochten enzo, en langzamerhand begon ik een beetje te herstellen en te genieten. Ik zat weer relaxt en liet alles op me afkomen. Heerlijk. En wat een kriebels in je buik!

We hebben ook nog even een showtje mee gepikt. Er werden drie mensen uit het publiek gepikt, en voordat de show begon, moesten ze even een soort auditie doen. Er was één slechterik (Koos!), en twee mensen die op elkaar af moesten rennen en elkaar zoenen. Kennelijk hadden ze daar nogal moeite mee, want hoewel het hele publiek wilde dat ze elkaar op de mond zouden zoenen, het kwam er niet van.

Zelfs niet nadat de partners van de mensen waren gevraagd of ze het erg vonden. Niemand vond het erg. Behalve de spelers zelf. Misschien een religieuze kwestie. Nouja.

Gelukkig deed slechterik Koos het erg goed. Hij vocht erop los, en ook in zijn pakje als struisvogel was hij geweldig.

Toen we naar huis gingen, liepen we naar de parkeerplaats toe. Koos kwam voorbij gereden. HE KOOS, BEDANKT HE!!! riep we hem na. Verbaasd keek hij om, en hij zwaaide. Die Koos. Beroemd geworden in Six Flags.

Moe maar voldaan naar huis.

Al met al een heerlijke dag.

Jelle mag wel vaker komen logeren.

1 Comment

  1. Dude

    Je kan het toch niet laten hè. (foto 97) Maar verder mijn complimenten hoor voor iemand met hoogtevrees!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑