Koffie met thee is minder lekker

Weekend

Ik zou meedoen met dat project van GJ. Maarja, als je zo’n geheugen hebt als ik, valt dat nog niet mee.

Ik bedacht dat ik vanaf vrijdagavond 00:00 tot en met zaterdagavond om 00:00 zou verslaan. Althans, zo zou ik het doen overkomen. Stiekem zou ik zaterdagavond nog wat extra fotootjes schieten, zodat er wat meer te zien valt.

Tussen deze tijden zou er namelijk best veel boeiend gebeuren. Genoeg om te laten zien, zeg maar. Door de weeks valt er weinig te melden, dat zie U ook wel aan de berichtgeving hier. Jullie vervelen met waar ik me overdag mee bezig houd, lijkt me niet zo boeiend.

Het moet leuk, apart, spannend, grappig, bijzonder zijn. Dus, vrijdagavond tot en met zaterdagavond dacht ik. Dit stond er namelijk zoal op het programma.

Vrijdagavond repetitie. Da’s elke vrijdagavond, maar misschien toch leuk om een fotootje van te schieten. We repeteren vanaf 20:30 ongeveer, en gaan daarna wat biertjes drinken met z’n allen. In het wijkcentrum.

Als ik er heen moet heb ik nooit zo’n zin. Ben je vrijdag, eind van de week, eindelijk thuis. Heb je eindelijk je eten gekocht, klaargemaakt, opgegeten, en dan moet je er alweer vandoor. Echt tijd om even bij te komen is er niet.

Maar die biertjes drinken na afloop, die doen ‘t ‘m. Daardoor beland ik meestal weer in de kroeg. Want na die paar biertjes, lust ik er nog wel een paar. En dan is het “handig” hoor, als je boven een kroeg woont.

Nu was er deze vrijdag gek genoeg helemaal niemand. Althans, niemand van het groepje waar ik normaal een biertje mee drink. En in mijn kelder was een boel herrie bezig. Drie bandjes die avond, zo hoorde ik later.

Gauw kijken bij ‘t Kroegie. Grote kans dat ze daar waren. Maar nee, helaas, geen succes. Teug naar Swaf dan maar weer.

Bij het raam gaan zitten met wat bekenden. Ik bedoel, je kent natuurlijk wel mensen, maar het zijn dan geen mensen waar je lief en leed mee deelt zeg maar. Gewoon bekenden. Omdat je beide regelmatig in het café zit. Gezellig hoor. Suus had ook genoeg van de herrie, en zo besloten we dat we maar naar ‘t Kroegie gingen om daar met z’n twee-en wat te ouwehoeren.

Zo gezegd zo gedaan, en even later kwamen er nog wat bekenden binnen enzo. Kletsen en kletsen, en biertjes drinken, en dan wordt het toch nog gezellig. En laat.

Volgende dag. Zaterdag. Ik vond dat het tijd werd om eens naar oma te gaan. Daar ben ik namelijk al heel wat tijd niet geweest. Ik denk een jaar of 2. En nu heb ik toevallig een hele lieve oma. Dus die moest eens opgezocht.

Overigens is het mijn overgrootmoeder. De moeder van mijn oma.

Nouja. Je kent het wel. Ze was erg blij verrast, en we werden vol gestopt met wijze dingen en snoep. Leuk voor een middagje. Maar moet je niet te vaak doen.

Daarna door naar Utrecht. Het huisfeest waar we al een tijdje op zaten te wachten. Met als thema: Junglefeest.

Dus Mijke had een kostuum gehuurd uit Hauwert. We waren blanke bosjesnegers. Met een mega-pruik met een bot er doorheen. En een botje door ons neus (nouja, zo leek het), alleen dat bleef niet zo best zitten.

Drank was er prima geregeld. Je koopt een pull, en die kun je de rest van de avond gratis vullen. Zulke feestjes kunnen niet vaak genoeg gevierd worden, als je ‘t mij vraagt.

Het werd laat. Again. Om half zes lagen we op bed, en een uur later was het feest ook wel zo’n beetje afgelopen hoorden we de volgende ochtend.

Dit was werkelijk fantastisch geweest om foto’s van te nemen. Gelukkig heeft Wouter wel foto’s genomen, digitaal zelfs, alleen die moet ik nog even in mijn bezit zien te krijgen. Dan kan ik een mooie gallery gaan maken.

Dus. Volgende dag weer naar huis. Waar we nog vast kwamen te zitten in het verkeer, toen we weg wilden rijden vanaf de Mac. Blijkt dat die parkeerplaats wordt gebruikt om Ajax supporters te “hosten”. Sjezus. Sta je twintig minuten klem. Wat een gedoe.

Nouja. Het was weer gezellig.

Aankomend weekend naar Ameland. Daar maar foto’s van maken dan?

1 Comment

  1. GJ

    :)

    ik verwacht nog wel iets leuks! haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑