Van WWW naar WW. Vandaag moest het gebeuren.

Het mannetje dat dit voor mij ging regelen zat boven. Het was zó druk, dat hij boven moest gaan zitten met de “klanten”. Het was dan wel z’n eigen kantoortje, maar hier ontvingen ze normaal nooit mensen.

En dat een vriend van hem ook een motor had gekocht. Terwijl hij nog niet eens zijn rijbewijs had. Maar wel vast de motor en kleding dus.

Jawel, het was een heel aardig mannetje. Gelukkig maar. Ik kon een aardig mannetje wel gebruiken, want volgens mij had ik niet echt al mijn papieren compleet. Zo misde ik een statusoverzicht van 2002, en een ontslagbrief. Nu was dat laatste makkelijk te verdedigen: ik werd niet ontslagen, contract liep gewoon af. Gna!

We liepen alle papieren door, en kwamen tot de conclusie dat ik 70% van het minimum loon krijg waarschijnlijk. Mijn periode bij DIGI telde niet mee, net 12 dagen te kort gewerkt daar. Damnit.

Maar ik kwam dan wel weer in aanmerking voor een toeslag, ofzoiets. Ja, want je mag niet minder verdienen dan het minimumloon.

Dus, bedacht ik me toen ik buiten stond, ik krijg 70% van het minimumloon, maar mag niet minder dan het minimumloon verdienen, dus krijg ik daar weer een toeslag bij.

Vreemde mensen bij de overheid. Geef dan gewoon 100% minimumloon zou ik zeggen. Standaard. Scheelt weer een formuliertje invullen.

Nou goed, ik krijg dus bericht enzo uit Alkmaar. Want dat is dan weer gescheiden, het financiele gedoe en het werkgedoe. En als het goed is krijg ik dan in juli gewoon centjes. Met een beetje mazzel.

Hoezee!