Koffie met thee is minder lekker

Veiligheid

Borden van 70 beginnen te knipperen. En zelfs al rij je op dat moment 120 en kun je je niet voorstellen dat er ineens een opstopping is, je bent alert. Want op de één of andere manier gebeurt het toch altijd.

En daarna wordt het 50.

Maar de auto’s kunnen geen 50, want die staan in mum van tijd gewoon stil. Op elkaar aan het wachten.

Voordeel voor de motor! Met gepaste snelheid kun je er gewoon tussendoor. Alleen, het blijft dus opletten voor mensen die van baan gaan wissellen. Vaak knipperen ze, vaak ook niet.

En zo zag ik vanochtend ineens een zilvere neus op me afkomen. Een zwaai naar links, en ik kon hem gelukkig ontwijken. Ik vraag me af wat er gebeurd was als ik langzamer had gereden. Dan was ik er minder snel voorbij, en had die auto me gezien op het moment dat ik uitweek?

Geconcentreerd reed ik verder tussen de auto’s door. Continu de afweging makend of de auto je gezien heeft, of hij misschien van baan wisselt, en of je al terug in de rij zal gaan.

En onderweg bedacht ik het me ineen. Filenieuws! Als ze nou, bij elke keer dat ze de files oplezen, eventjes vermelden dat er motoren tussen de auto’s door kunnen rijden. Zou dan elke automobilist niet een stuk allerter zijn?

Volgens mij vergeten ze namelijk gewoon dat motoren er tussen door kunnen, willen en gaan. Even een kleine refreshment en ze weten het weer.

Dus ik heb een mailtje gestuurd naar Radio 538, Yorin FM en Radio 3. Van 538 kreeg ik snel antwoord, dat hij het zou overleggen met van Inkel. Ben benieuwd.

Hopelijk gaat iedereen het gewoon even melden. Minstens 1 keer per dag. Peper het maar in. Tot ze er ziek van worden.

Want het is gewoon levensgevaarlijk hoe sommige automobilisten rijden.

3 Comments

  1. batman

    Altijd kijken of er een gaatje is in de rij. De kans dat er dan een auto inglipt is dan groot. Als er geen gaatje in de andere rij zit kan er ook niemand van rijstrook wisselen en daar kan jij dan “veilig” langs.
    Maar je moet altijd op je hoede zijn met die kl….. automobisten die net 1 afspraak teveel hebben gemaakt, dus altijd haast hebben.
    Bikers roeleren!!!!

  2. Rolandow

    Ze zetten hem gewoon alvast schuin, zodat als er een gaatje valt, ze er meteen in kunnen duiken.

    Dus die regel gaat helaas niet altijd op. Als er gaten vallen is het inderdaad wel te verwachten dat ze gaan switchen.

  3. Mark

    Filerijden blijft inmens gevaarlijk. De meeste ongelukken met motorrijders gebeuren op die manier.. Als je ze hebt.. zet je alarmlichten aan en je Grootlicht. Rijd in een hoog toerental en rijd nooit harder als 30 kilometer als je omgeving.. dus das meestal 50/60 op de snelweg (stapvoets is 15/20)

    ..en als laatste… in de zomer opletten op openzwaaiende deuren. Ik heb hierdoor in Frankrijk -bijna- een week kortere vakantie gehad.

    En nee.. Automobilisten kijken nooit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑