Koffie met thee is minder lekker

Superman en het slot

Mijn eerste fietsslot dat ik kocht, was een zwart U-slot, van het merk Kryptonite. Ik had geen idee dat dit een bekend merk was, maar het werkte een stuk sneller dan een krulslot, dat had ik al bij mijn broertjes gezien.

Jaren lang heeft het slot mijn Giant Stonebreaker beschermd. De Giant werd een gebroken steen, en heb ik een tijd buiten laten staan, op de hoop dat iemand hem mee zou nemen. Dat gebeurde ook.

Ik kocht een gewone stadfiets. Een Altra, het slot verhuisde mee. En de Altra heb ik nog steeds. Goed beschermd door het nimmer falende slot.

Na een verjaardag bij Henco bedacht ik een blabla verhaal. Dat heb ik wel eens, dat je dan slap gaat ouwehoeren. Kryptonite. Superman komt van de planeet Krypton. En toen hij op aarde in de buurt kwam van een stukje steen (ofzoiets) van de planeet Krypton, zakte hij als een pudding in elkaar.

Het enige zwakke punt van Superman: krypton. Het lijkt me duidelijk dat er in dit slot ook krypton verwerkt is.

En dan kom je al gauw tot de theorie dat zelfs Superman je fiets niet zo kunnen stelen. Dan wordt ie ziek zwak en misselijk namelijk. En zo vertelde ik met een grote glimlach en dubbele tong keer op keer dit verhaal als ik vertrok bij Henco, en wankelend mijn slot probeerde los te krijgen van mijn fiets.

Tot ik eergisteren een schijfremslot kocht. Nog van het merk Kryptonite ook!, riep mijn oom.

Ha! Zelfs superman kan mijn motorfiets niet stelen, dacht ik bij mezelf.

4 Comments

  1. batman

    Een mooi slot dude maar denk er om!!!!! Je zult niet de eerste zijn die op zijn plaat gaat omdat hij/zij vergeet het schijfslot weg te halen alvorens weg te rijden. Sommigen maken er zelfs een een of ander koortje aan die ze om een handvat doen als ze hem monteren zodat ze hem nooit kunnen vergeten. Het is maar een tip.

  2. batman

    Oh ja…..ik heb er ook een hoor :-)

  3. Rolandow

    Dat koortje kreeg ik er bij, en er werd me inderdaad op het hart gedrukt dat ik het *echt* moest gebruiken hoor.

    Dus ik heb een mooi knalgeel koortje. Valt wel op.

  4. Mark

    Mocht je het koordje toch een vergeten en daardoor je slot tegen je rem slaan.. Vergeet dan niet je rem weer op te pompen..

    Ja, klinkt raar, maar je remdruk valt weg als je op je -hydraulische- rem schopt met je voet. En dus ook met je slot wat er tegenaan klapt.

    Ik spreek uit ervaring…;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑