Soms vind ik het helemaal niet erg als mensen gelijk hebben. Maar in bepaalde gevallen zou ik het ook helemaal niet erg vinden als mensen ongelijk hebben.

.. kost altijd weer meer als je denkt..:( reageert Heijblok.

Inderdaad. Wat schade aan de kappen, allemaal plastic. Eurootje of 300 dacht ik, dan moet alles wel weer een beetje rechtgebogen zijn en op z’n plaats zitten.

Niet dus.

Het frame van de kap is verbogen, en dat krijg je niet meer recht gebogen. Dus moet een nieuw frame op. En nog wat gewauwel. En dat als de verzekering ging vergoeden, ik zeker 1000 euro moest opgeven.

Dank U wel gemeente Edam.

Dus morgen ga ik gewapend met een camera een mooie collage maken van hoe ontzettend slecht het wegdek er wel niet is. En zoeken of er bordjes staan. En dan denk ik dat zij dit maar moeten gaan betalen.

En anders blijf ik met een wat minder mooie kap rijden denk ik.

Maargoed. Niks gebroken, ik leef nog, dat soort dingen. Was het eerste wat de monteur zei, en daar heeft hij ook wel weer gelijk in. Het schijnt dat bij valpartijen met een lage snelheid de schade (aan jezelf vooral) het grootst is. Gebroken sleutelbenen, dat soort dingen.

Je kunt beter met 100 km/h onderuit gaan dan met een gangetje van 25 km/h, zei Toon. Goed dan. Maar liever ga ik gewoon helemaal niet onderuit.

Daar teken ik voor.