Koffie met thee is minder lekker

Out of Control

Niet alleen een note aan jullie, ook aan mezelf. Volgende week dinsdag, om 21:00 komt op Nederland 3 het tweede deel van “Out of Control”. Een twee-delige drama serie over drie jongeren die in een jeugdgevangenis in Engeland terecht komen.

Voor de mensen die het gemist hebben: het jochie van 15 (die er ook erg bedroefd uitziet) moet 2 maanden daar zitten omdat hij mee deed aan joy riding. Hij was hiertoe aangezet door een grotere jongen die hem intimideerde. Daardoor is hij uiteindelijk toch maar mee gegaan.

De andere twee jongens hebben een gewapende overval gedaan en moeten 2 jaar zitten. De zwarte jongen is erg rustig en baalt er stevig van dat hij vast zit.

De blanke, kale jongen doet zich heel stoer voor. Maar dit komt voornamelijk omdat hij zich in de steek gelaten voelt. Zijn ouders komen hem niet opzoeken. Niemand bekommerd zich om hem.

Zijn cel is naast die van het 15-jarige jongetje. Dit jongetje hoort duidelijk niet in deze gevangenis thuis, maar heeft de straf nu eenmaal gekregen.

Nadat de kale winkeldief was opgesloten in een isoleercel, moest hij zich (nog meer) afreageren op de 15 jarige jongen.

En dat is zo’n beetje de cliffhanger.

Weer zo’n verhaal wat een hoop bij je losmaakt. De bewaker die niet ziet dat de kale blanke zich zo gedraagd omdat hij zich ontzettend in de steek gelaten voelt.

Het jochie dat duidelijk niet thuis hoort in deze gevangenis.

Het Engelse recht systeem is duidelijk ook niet helemaal wat het hoort te zijn. Volgende week niet vergeten te kijken dus!

(En nu het toch nog de tiende is: www.amnesty.nl)

2 Comments

  1. jurian

    thnxz

  2. Jurriaan

    De serie is goed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑