Koffie met thee is minder lekker

CMS

Jaja… bezoekers mailde het probleem al. De jaarwisselingsbug.

Voor wie het weten wil, dit was het probleem. Als men geen week selecteert aan één van de kanten van deze site (ligt eraan of U op .nl of op .com aan het kijken bent), dan haalt hij uit de database de huidige maand. En het huidige jaar.

Waarom uit de database? Welnu, ik was bang dat mySQL op zondag een nieuwe week zou inluiden, en PHP op maandag. Ja, dat valt in te stellen, maar toch. Voor de zekerheid huh.

Dus.. iemand komt op de site. Ik vraag aan mysql, zeg mij eens, wat is de huidige week? Week 1, zegt ie dan. En het huidige jaar? Jaar 2002 zegt ie dan.

Goed, doe mij dan de laatste berichten van week 1 in het jaar 2002.

En daar gaat het mis. Week 1 begint stiekem in 2002, terwijl het eigenlijk al bijna 2003 is. Vraag me niet waarom, maar zo blijkt het in elkaar te zitten.

Oplossing: voortaan vraagt ie gewoon de laatste 15 berichten als je geen specifieke week vraagt. Probleem opgelost. Geen geharrewar meer met weken ophalen en weken selecteren.

Behalve natuurlijk als U zelf die keuze maakt, via dat menuutje aan de zijkant. Maar dan gaat het volgens mij goed hoor.

Zo. Dan weet U dat weer.

Van die importeer of upgrade problemen, zoals dhr. Suffie, daar zal ik in ieder geval nooit last van hebben. Upgraden. Hmpf. Upgraden wil alleen maar zeggen dat het vorige produkt dus toch niet zo goed was.

3 Comments

  1. Suffie

    Neih!! Updeeten, da’s wat anders!! Maar de conclusie is een discussie waard…

  2. Rizziemiss

    Thanx! Ik zag dat je dat op depreciated ook veranderd heb, hihi.

  3. Amplify

    Ik geloof dat mijn kalender ook niet helemaal jovel werkt. Ik heb ieder geval wel de ‘agelopen’ 7 dagen wel goed staan in mijn site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑