Ik heb de Dikehorns gewoon gezien. Okay, dit was wel de derde keer, maar toch. Dikehorns of Dijkshoorn. What’s the difference?

Waarschijnlijk dat de Dikehorns wel muziek kunnen maken en Dijkshoorn niet. Gokje.

Het concert was in ieder geval geweldig. Lekker geswingt. Het leuke van de Dijk vond ik ook dat ze gewoon de oude nummers nog spelen. Ook de hele oude, die iedereen zeker weten kent. Dansen op de vulkaan, bijvoorbeeld. Werelds.

Kwa consumptiebonnen was het ook zeer handig geregeld. Als 9 man een potje maken van 15 euro, heb je al gauw 135 euro bij elkaar. Als je dan iets van 97 muntjes krijgt, klopt er iets niet. Er klopte dus iets niet.

Als dan de mensen achter de bar ook nog eens de muntjes zomaar wegkeilen zonder te kijken, sja, dan gaan we proberen om een rondje te bestellen met korting. Gewoon 1 of 2 munten minder geven en kijken of ze het pikken.

Zo hebben we door de avond heen ongeveer 10 muntjes winst gemaakt. Toch weer 15 eurie’s.

Verder was Rinske een bikkel. Want die moet straks weer werken. Vroeg in de ochtend. Volgens mij moest ze om 9:00 beginnen ofzoiets. Ze zei dat ze dan maar beter helemaal rot kon gaan.

Mijn ervaring is dat dat dus niet zo is. Helemaal rot is echt nog steeds een stuk rotter dan een beetje rot. Maargoed. Ik weet wel dat als je eenmaal aan de gang bent, je dan liever voor helemaal rot gaat. Kan jou het schelen. Dood ga je niet.

De volgende dag vervloek je die theorie. Dus ik ga morgen maar wel even bellen naar Rinske. Om te kijken hoe het gaat. Om haar sterkte te wensen. En om blij te zijn dat ik niet hoef te werken, zo ben ik dan ook wel weer.

Overigens ben ik pas om een uur of twee wakker morgen denk ik. Lijkt me vroeg zat.

Ik ben vrij.