Koffie met thee is minder lekker

Homo’s

Uiteraard ben ik het er niet mee eens. Volgens mij is niemand het er ooit mee eens. Maar ik heb gelijk, en al die anderen zeuren maar wat.

Kijk, ik vind dat het critetium moet zijn: is hij een gevaar op de weg. Brengt hij zichzelf of andere weggebruikers in gevaar? Zo nee, geen rijbewijs, oefen nog maar even door.

Nu zijn er op het formulier wat dingen aangekruist, maar waar de examinator het met name over had toen we terug kwamen was dat ik niet echt motor rijd. Ik laat niet zien dat ik op een motor zit. Te voorzichtig.

Het zou zo moeten zijn, dat hij moeite heeft om mij bij te houden. Nu was het wel eens dat hij dacht “nou, rij maar een beetje door”.

Fuck op. Wat is daar gevaarlijk aan? Dat soort dingen leer je toch pas echt als je gaat rijden? Je hoort het iedereen zeggen: rijden leer je pas op de weg. Neem aan dat zo’n examinator dat ook wel weet.

Verder geen grote fouten gemaakt. Geen voetgangers omver gereden, niet bijna onder een vrachtwagen gekomen en ook geen verkeersdeelnemers laten toeteren of handgebaren laten maken. Prima toch?

Dus vrij zelfverzekerd stapte ik de morot af. Instructeur komt uit de mega landrover van meneer de examinatort, en geeft mij lachend een knipoog. Ah! Die is in de pocket, dacht ik nog.

Des te groter de teleurstelling toen die cowboy (hij droeg notabene een hoed, zo’n groene met een leren randje erop) begon met “ik heb slecht nieuws voor je”. In mijn hoofd zat ik te bedenken hoe hij de zin verder zou kunnen gaan in een geintje. “Ik heb slecht nieuws voor je, ik ben bang dat je niet gezakt bent”. Zoiets. Dat was lachen geweest. Leuke thuiskomer.

“Ik ben nog niet genoeg overtuigd”, kwam er echter achteraan. Wat nou niet overtuigd. Ik ging als een speer over de dijk. Zeventig waar je zestig mocht, zoals me geleerd was. Flink door de bochtjes, zelfs al was er net opnieuw grind gelegd en lag het niet overal even vast. Daar liet ik me niet door afleiden, of althans, probeerde dat.

Maar nee, meneer in z’n landrover was niet overtuigd.

Overigens kruist hij dan aan dat het door de instructeur komt. Vaag invulbriefje, waarschijnlijk bedoelen ze wel wat anders.

De bijzondere verrichtingen waren goed. De slalom als eerste. Die moest even over, maar was daarna toch wel goed bevonden.

Zie hier de oorzaken. Beheersing van het voertuig.. Pha! Ik beheers dat voertuig volledig. Luisteren zal ie!

Nouja. Volgende keer bezig. Ga de rest van de dag chaggerijnig zijn, en hopelijk is het morgen dan beter. Gelukkig is de aanvraag nu maar 190 eurie’s in plaats van 205. Fikse korting. En dan nog een paar extra lesjes. Al met al ben ik dan maar zo’n drie a vierhonderd eurie extra kwijt.

Acda, je had gelijk. Al die ex-nazi’s verzamelen zich bij het CBR! Gelukkig kan ik niet terug praten, en hoef ik niet drie kwartier over staal te lullen met die vent.

Update: Oh, en ik wilde iedereen nog even hartelijk danken voor de succes wensen en steun betuigingen! Bedankt!

7 Comments

  1. Annette

    Damn! En ik had nog wel voor je geduimt!! Hmmm nu ik nog, Ik weet niet hoor, ik zie het wel :S

  2. Suffie

    Godver…! Moet ik de initiatieavond voor motorloggers weer verzetten!!

  3. louwrens

    +1 steun betuigje

  4. kebra

    Volgende keer beter!

  5. riwian

    SHIT!!!!!!
    Volgende keer dan maar((:

  6. car

    Kut voor je, volgende keer dan maar weer.

  7. jurian

    klote….je hebt de frustratie gisteren lekker weg weten te drummen….goed bezig :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑