Swaf dus. Zo heet de kroeg waar ik gisteren was. Voor het eerst ook, trouwens.

Swaf staat bekend als de kroeg voor hippies. Althans, dat stond het. Zo ook bij mij dus. Vast een hok vol met mensen die overal liggen te blowen en vaag zitten te doen.

Maar tegenwoordig is dat niet meer zo, zo verzekerde Louwrens mij.

Uiteindelijk waren we met z’n vijven. Gezellige gesprekken wel. Diepgaand ook. Wat dat betreft was die vaagheid wel een beetje aanwezig.

De rode draad was zo’n beetje “met het oog op de toekomst”. Als wij later 80 zijn, kunnen we dan nog wel normaal iets halen in de winkel? Kijk nu naar de bejaarde mensen die niet weten hoe een pin automaat werkt. Hebben wij dat straks niet veel erger, omdat de ontwikkelingen zoveel harder gaan dan 40 jaar geleden?

En wat gaat er gebeuren met al die techniek die zo snel vordert. Volgens mij hebben we over een jaar of 50 wel androids lopen. Robots die nauwlijks te onderscheiden zijn van mensen, en die voor bejaarden boodschappen zouden kunnen doen. Artifficial Intelligence, dat gaat het helemaal worden. Zelflerende computers. Je kent het wel.

Nouja. Daar waren nogal wat discussies over. Meningen die lijnrecht tegen over elkaar stonden.

Ohjah. Oplichterij, ging het ook nog over. Een heleboel mensen hebben wel een idee hou je zou kunnen oplichten. Mijn standpunt was dat er wel meer bij komt kijken om van oplichterij je beroep te maken. Goed indekken. Foute vrienden hebben. Sluwe truucjes. Gewoon een heel anders leven. En dat doen de meeste mensen niet, ookal lijkt het zo simpel.

Nouja. Nogal heftige discussies waren dat dus. Maar wel eens wat anders. En gezellig enzo hoor. Aan het eind van de avond was dat een beetje geluwd en ging het over de jamsessie avonden.

Voortaan dus op woensdag. We hebben ooit met z’n vieren eens wat gerepeteerd enzo, just for fun. En dat willen we nu gaan oppakken in de kroeg dus. Dat we daar wat gaan klooien, just for fun. Er komt ook een drumstelletje te staan, dus ik doe wel mee. Lijkt me lachen.

Dus. Toch wel een vruchtbare avond, zeg maar. En nu is het mooi weer, en dat geeft energie. Een soort van.

Holadijee!