Koffie met thee is minder lekker

Een dagje naar het strand

Samen met mijn vriendinnetje.

Op zulke dagen hebben we op de 1 of andere manier altijd pech. Logistiek gaan er vaak dingen fout, zeg maar.

Om te beginnen komen we aan in Alkmaar, om van de buschauffeur te horen dat er geen bussen meer gaan naar Bergen aan Zee. Hij stopt bij Bergen, zeg maar.

Ach, dat geeft niet, dan wandelen we dat wel even. Een vrouw die het verhaal had gehoord begon gezellig tegen ons te kletsen, hoewel ze een bankje voor ons zat. Ze was al 17 jaar niet meer hier in de buurt geweest, en ze was al zeker 15 jaar niet meer met de bus en trein geweest. Een hele belevenis dus.

Maar ondertussen konden wij niet naar Bergen aan Zee. Dat vonden we alledrie wel belachelijk.

Maarja, het was zulk mooi weer. Een wandeling ging er wel in, bij beide. Vol enthousiasme begonnen we aan onze tour. Ergens in het stadje Bergen hing een kaart. Hieruit maakten we op dat we de Stationsstraat uit moesten lopen. En als we die richting aanhielden (rechtdoor), dan kwamen we vanzelf bij het strand uit.

Na een uur gelopen te hebben door het bos over een mooi, rustig voetpaadje, kwamen we zo’n paddestoel tegen. Daar stond op dat als we nu recht door gingen, we over 3,7 kilometer weer in Bergen zouden zijn.

Toch ergens een foutje in het kompas denk ik. Nouja, linksaf was richting Bergen aan zeer. Ook zo’n 3,7 km nog. Die kant dan maar op.

Enige tijd later waren we eindelijk bij Bergen aan Zee. We zagen een soort van bewoonde wereld. Hongerig en dorstig liepen we door richting strand. Ineens besefte we ons dat het wel goed balen zou zijn als er ècht geen bus terug gaat. Dan moesten we dat hele pokke end weer terug!

Gelukkig was er 1 frietjes tent. Met een niet al te vriendelijke dame achter de toonbank die het ontzettend druk had met haar eerste werkdag en het allemaal niet zo goed begreep. Ik herrinerde haar bijvoorbeeld dat ik nog moest betalen. Geen bedankje ofzo, maar er werd druk getoetst op een euro calculator.

Aan deze “gezellige” dame vroegen we of er echt geen bus terug ging. Negative Houston. Waar konden we dan heen, dichtsbijzijnd? Dat werd terug naar Bergen of naar Egmond.

Een vrouwtje naast ons luisterde mee, en bood ons spontaan een lift aan. Ze was hier met twee kinderen en was zo’n beetje van plan naar huis te gaan, na een patatje en/of ijsje. Dat lieten we natuurlijk niet schieten.

Het primaire reisdoel (het strand) werd dus helaas niet gehaald. Maarja, wat is er nu erger. Je primaire reisdoel niet halen, of lopend terug? We vonden lopend terug erger, dus reden we met deze mevrouw mee terug.

Terug naar Bergen, want daar konden we dan wel een hapje eten. Gezellig in een restaurantje ofzo.

In Bergen bleek dat ze niet zo gek veel gezellige restaurantjes hebben. Eigenlijk niet één waar we van overtuigd waren, zeg maar. Dus terug naar Alkmaar.

De enige keer dat we mazzel hadden. We stonden direct op na het drinken van onze thee en chocolademelk, en verdomd, kort daarna zou de bus ook vertrekken. Stel je voor dat we nog even bleven. Konden we mooi een flinke tijd wachten dus.

In Alkmaar was het de bedoeling dat we naar het centrum gingen. Want bij het station zelf zijn ook niet zo veel leuke eettentjes. Binnenstad leek ons geschikter.

Er stond toevallig een bus “Overdie Winkelcentrum” klaar. Daar sprongen we gauw in. Wederom liet ik mijn bus abbonement zien die alleen in Hoorn en Amsterdam geldig is. Geen probleem, kon zo doorlopen. We moesten we vragen of hij een seintje bij het centrum kon geven.

Dat er dan als chauffeur geen lichtje gaat branden is ook wel gek. Iemand heeft een abbonement, maar weet niet waar het centrum is?

Al gauw reden we steeds verder vanaf Alkmaar af. Ineens ging er een lichtje op bij ons. Dit hadden we al eens eerder gehad. We hebben al eens in deze bus gezeten. Shit! Die gaat niet naar Alkmaar Centrum. Overdie is gewoon een heel andere wijk, ofzoiets.

Gauw uitstappen en de eerst volgende bus terug.

In het begin leek er pas over een uur een bus te gaan. Maar er ging er nog 1 om tien voor, op feestdagen althans. En dat was het toch? Nouja, die kwam dus niet. Maar wel eentje om 18:05. Die dan maar.

Dit bleek een bus met een heel, heel vrolijke chauffeur. Super vrolijk, kletsend tegen zichzelf achter het stuur. Whoooo .. als dat maar goed gaat! Hahaha, wat een feest… van zulke strekking, zeg maar.

Hij zette ons er midden in de stad uit. Dit is eigenlijk geen halte hoor, maarja… bijzonder aardig dus, vonden wij. Hij wist ook nog wel een goed restaurant. De griek.

Dus die hebben we opgezocht, en daar hebben we heerlijk gegeten.

Toen terug naar de trein. Dat was ook ruim een half uur wachten. Ja, het zat allemaal wel lekker mee. Gelukkig waren de fietsen er nog, toen we terug kwamen, dus we konden wel gewoon naar huis fietsen.

Het was me het dagje wel. Maar vond het wel super.

1 Comment

  1. thebuzzz

    Ja, wereldreiziger de Griek is dus maar 5 minuten lopen van het station, zoals het gehele centrum van Alkmaar, maar ja daar ben je nu inmiddels wel achter. Heb je dus ook eindelijk gezien waar ik in Alkmaar heb gewoond boven de Griek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑