Koffie met thee is minder lekker

Flopsie weg

Da’s ook wel een keer leuk om mee te spelen. Een floppy drive.

Loesje heeft namelijk een 100 mbit kaartje gehad voor kerst. En mijn brand-stationnetje ook. Zodat die bestanden tenminste wat sneller overvliegen als ik een mp3 cdtje wil maken voor mijn Rio apparaat.

Dus Loesje naar beneden gehaald, en hup, nieuwe kaart erin. Herriner ik me ineens dat ik ooit de floppydrive cable nodig had, en die dus niet werkt. Helaas was dat nog steeds zo.

Nu blijkt dus dat je floppy drive cables op 4 manieren kunt aansluiten, en dat er maar 1 goede manier tussen zit. Anders dan mijn IDE kabels die je maar op 2 manieren kunt aansluiten. Of soms op 1 manier, als er zo’n gaatje dicht gemaakt is.

Werkt het niet? Draai je gewoon een kabeltje even om. Dat dacht ik dus ook bij de floppydrive. Maar zo werkt het niet. Je kunt hem namelijk op het moederbord omdraaien, maar ook op de floppy drive zelf. En dat zijn dan allemaal weer andere combinaties.

Waarbij de foute combinaties erg op elkaar lijken: het lampje blijft branden van de floppydrive, en gaat niet meer uit. Dan weet je tenminste zeker dat het niet goed zit.

Maar het lampje kan ook uit zijn, en uit blijven. En als hij dan geen diskette’s leest, is het fout. Het was dus fout. Nouja. Gelukkig had ik een ingeving, en dacht ik dus dat het ook zo en zo kon. Hoe dan ook, het werkt nu.

Wat een saai stukje is dit zeg.

Ik ga eens kijken of ik onze digitale kerstfoto’s van de digitale camera kan (en mag) halen. Dan kan ik daar weer wat leuks mee doen op deze sait. Ofzo.

1 Comment

  1. louwrens

    Man!…met je tamara ervaring moet dat toch geen enkel probleem zijn??! ….maar het is idd afentoe wel ff lastig jahh :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑