Captain on the bridge!

Daar moet ik dan aan denken, als ik aan communicator denk. Je kent het vast wel, uit die Star Trek series. Waarvan ik the Next Generation denk ik het leukst vond. Ook omdat ik de rest nooit erg gevolgd heb misschien.

Maar tegenwoordig zie ik Communicators steeds vaker in een andere vorm terug.

Ik weet nog dat iemand ooit een zei, of misschien las ik het ergens, dat Star Trek best realistisch zijn. Communicators hebben we namelijk al: mobiele telefoons. Okay, je moet iets meer handelingen verrichten, maar ze zijn er..

Maar! Er zijn dus ook Nokia Communicators. Ja, Nokia, dat merk wat geloof ik nogal bovenaan staat. Die hebben ook een Communicator ding uitgebracht. En ik wou toch effe kwijt ik het maar een superlelijk, log, onhandig ding vindt.

Heb je ermee gewerkt? Nee. Maar ik zie mensen er mee bellen. Hij is dik, hij is lang.. dat stop je echt niet meer in je broekzak. Dus volgens mij is het een stap terug in de techniek. Hoe verzinnen ze zoiets?

Als je dan een telefoonboek en internet functie erop wilt, dan koop je toch een Psion erbij? Die je dan in je koffer kunt bewaren ofzo.

Een voordeel lijkt me wel dat je nu een super tril alarm hebt. Als dat hele gevaarte begint te trillen, hou je je koffertje niet meer stil denk ik.