Nu ik zo’n beetje student-af ben, mag ik natuurlijk gaan zeuren over winkels of instanties die veel te vroeg sluiten. Waar er niet wordt nagedacht over de hardwerkende medemens, zeg maar.

Neem nou het postkantoor. Heb ik een mooie Rio dinges besteld, onder rembours. Dat ding komt vandaag aan, maar ik ben er niet. Kun je hem morgen ophalen. Prima. Maar, pas om 10:00!

Okay, nouja, dan haal ik hem ‘s avonds toch op? Morgen is het koopavond, doe ik het dan effe. Maar eens kijken tot hoe laat ie open is. Argh! Half zes?!

En wat nou, als ik pas om een uurtje of 18:15 weg kan van mijn werk? Om dan de trein van 19:00 te kunnen nemen, en dan pas om 19:45 thuis te zijn? MITS de NS alles inmiddels weer op de rails heeft.

Sja, dan is er dus gewoon kans om de boel op te halen. ‘s Ochtends hetzelfde verhaal: ik moet er om 10:00 zijn, dus de trein van 9:00. Precies de tijd dat het postkantoor open gaat.

Dus normaal gesproken zou het me een vrije ochtend of middag kosten. Lekker dan.

Gelukkig ben ik toevallig vrijdag al vrij, omdat ik een weekendje weg ga. Dus nu valt het mooi te combineren. Maar ik vind toch dat het postkantoor minimaal 1 dag in de week tot 22:00 open moet zijn.

Voor ons, hardwerkende mensen.

En daar vallen ambtenaren dus niet onder.